Danas: Četvrtak, 22.10.2020.Zaboravili ste lozinku?Ulaz za korisnike
Kalendar EventaKalendar evenata

Kalendar evenata za Listopad 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec

CASE: informiranje i privatnost (seminar)


VRIJEME: 10:00
LOKACIJA: Sveučilišni studijski centar za stručne studije, Kopilica 5, Split
VRSTA: javni event
Održava se od 10:00 do 14:00

Ušli smo u Europsku uniju a nismo pokazali da poštujemo europsku praksu! Zbog toga tvrtka Case d.o.o. Rijeka organizira seminare s radionicama u cilju osposobljavanja i praktične pomoći u usklađenju i ispunjavanju zakonskih obveza postupanju (u skladu sa zakonom o pravu na pristup informacijama kao i obvezama voditelja zbirki osobnih podataka).

Zaštita prava na pristup informacijama koje je kao Ustavna kategorija regulirano novim Zakonom o pravu na pristup informacijama (08.03.2013. NN 25/13). Nova je organizacija nadzora provođenja zakona i osiguranje javnosti rada uprave (nove definicije: obveznici i korisnici prava na pristup informacijama, središnji katalog službenih dokumenata, povjerenik za informiranje, ponovna upotreba informacija, inspekcijski nadzor, prekršajne odredbe itd.).

Da li znate da sve ustanove sa javnim ovlastima trebaju osigurati javnost i pristup informacijama, moraju imati službenika za informiranje, odgovarati na upite u roku od 15 dana a do 31.01.2014. su dužne podnijeti izvješće Agenciji za zaštitu osobnih podataka (gdje je privremeno smješten konačno imenovani povjerenik). Više od polovice obveznika zakona nije izvršilo svoju obvezu za 2012 godinu. Što čekate, zar kažnjavanje? Ispunite svoju obvezu osnovana inspekcijska služba sa pravom kažnjavanja (kazne 1.000–100.000 kn).

Temeljem Ustava Republike Hrvatske svaka osoba ima pravo na zaštitu osobnih podataka te su Zakonom o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08 i 130/11) propisani uvjeti za prikupljanje i daljnju obradu osobnih podataka. Zakonom je propisan nadzor i provođenje zaštite osobnih podataka. Sve tvrtke i ustanove, fizičke osobe vode zbirke osobnih podataka (prikupljaju i obrađuju osobne podatke) a njihovi službenici su dužni štititi osobne podatke. Na seminaru ukazati ćemo na zlouporabe prikupljanja osobnih podataka, dati prijedloge i preporuke za unapređenje zaštite, nadzora prikupljanja i obrade osobnih podataka.Ukazat ćemo na obvezu imenovanja službenika za zaštitu osobnih podataka (informacije o zakonima i provođenju mjera možete naći na www.azop.hr). Zbog nepoštivanja odredaba o uspostavi i dostavi evidencija o zbirkama osobnih podataka u Središnji registar (članak 14. i članak 16. Zakona) predviđene su novčane kazne i to za pravnu osobu od 20.000,00 kn - 40.000,00 kn, a za odgovornu osobu od 5.000,00 kn - 10.000,00 kn.Obraditi ćemo problem sukoba prava na pristup informacijama i zaštite tajnosti podataka a posebno zaštite osobnih podataka.

Naravno, možete doći na seminar i osposobiti se. Organiziramo seminar u Zagrebu i Splitu te Vas pozivamo da iskoristite ovu priliku. Prijave na fax. 051/218-043 ili e-mail privatnost2013@case.hr (prijava obavezna)

Program seminara (10:00 – 14:00):
10:00 Franjo Lacko (raniji ravnatelj AZOP-a) - „Zakon o pravu na pristup informacijama i iskustva“
12:00 Pauza
12:30 Case - „Zaštita identiteta i provođenje mjera sigurnosti“
13:00 Franjo Lacko - „Zakon o zaštiti osobnih podataka i njegova primjena u praksi“
13:30 Franjo Lacko - „Praktični primjeri i odgovaranje na pitanja vezana uz Središnji registar“

Kotizacija: 600 kn+PDV (uplatiti na IBAN: HR9223400091100085273, poziv na broj 00 0114-OIB firme)

Zagreb, 22.01.2014 - Hypo centar, 1 kat, dvorana Brač, Slavonska avenija 6
Split, 23.01.2014 - Sveučilišni studijski centar za stručne studije, Kopilica 5


Link:

Kalendar evenata za Listopad 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec
  • pon
  • uto
  • sri
  • čet
  • pet
  • sub
  • ned
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  •  

ICT novosti



Statistika

  • Događaja - 2335
  • Agencije - 65
  • Tvrtke - 108
  • Mediji - 12