Kalendar EventaKalendar evenata

Kalendar evenata za Rujan 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec

CASE: informiranje / privatnost (seminar)


VRIJEME: 09:00
LOKACIJA: Hypo Expo XXI, Slavonska avenija 6, Zagreb
VRSTA: javni event
Održava se od 09:00 do 14:00

Pred vratima smo Europske unije a nismo se baš dosada pokazali da poštujemo europsku praksu! Zbog toga tvrtka Case d.o.o. Rijeka organizira seminare s radionicama u cilju osposobljavanja i praktične pomoći u usklađenju sa odredbama zakona i ispunjavanju zakonskih obveza voditelja zbirki osobnih podataka kao i postupanju u skladu sa zakonom o pravu na pristup informacijama.

Zaštita prava na pristup informacijama koje je kao Ustavna kategorija regulirano novim Zakonom o pravu na pristup informacijama koji je stupilo na snagu 08.03.2013. NN 25/13. Predviđena je nova organizacija nadzora provođenja zakona i osiguranje javnosti rada uprave (nove definicije: obveznici i korisnici prava na pristup informacijama, središnji katalog službenih dokumenata, povjerenik za informiranje, inspekcijski nadzor, prekršajne odredbe itd.). Da li su Vam poznate vaše obveze iz navedenog zakona. Da li znate da sve ustanove sa javnim ovlastima trebaju osigurati javnost i pristup informacijama, moraju imati službenika za informiranje, odgovarati na upite u roku od 15 dana a do 31.01. su dužne podnijeti izvješće Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Više od polovice obveznika zakona nije izvršilo svoju obvezu za 2012 godinu. Što čekate, zar kažnjavanje? Ispunite svoju obvezu što prije jer je osnovana inspekcijska služba sa pravom kažnjavanja (kazne 1.000 – 100.000 kn).

Temeljem Ustava Republike Hrvatske svaka osoba ima pravo na zaštitu osobnih podataka te su Zakonom o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08 i 130/11) propisani uvjeti za prikupljanje i daljnju obradu osobnih podataka. Zakonom je propisan nadzor i provođenje zaštite osobnih podataka. Posebnu ulogu u ispunjavanju zakonskih obveza imaju voditelji zbirki osobnih podataka, tj. pravne ili fizičke osobe koje prikupljaju i obrađuju osobne podatke i njihovi službenici za zaštitu osobnih podataka. Pri provjeri na terenu i pri unosu podataka stalno se ukazuje na uočene zlouporabe prikupljanja osobnih podataka, daju se prijedlozi i preporuke za unapređenje zaštite osobnih podataka, nadzire se prikupljanje i obrada osobnih podataka (kao i imenovanje službenika za zaštitu osobnih podataka) kod voditelja zbirki na području Republike Hrvatske (informacije o zakonima i provođenju mjera možete naći na www.azop.hr). Prisutno je nepoštivanje odredaba o uspostavi i dostavi evidencija o zbirkama osobnih podataka u Središnji registar (članak 14. i članak 16. Zakona). Za neispunjavanje obveza voditelja zbirki prema Zakonu predviđene su novčane kazne i to za pravnu osobu od 20.000,00 kn - 40.000,00 kn, a za odgovornu osobu od 5.000,00 kn - 10.000,00 kn.

Obraditi ćemo problem sukoba prava na pristup informacijama i zaštite tajnosti podataka a posebno zaštite osobnih podataka. Seminar o pravu na pristup informacijama i zaštiti osobnih podataka organiziramo u Zagrebu, 12.06.2013, Hypo centar, 1 kat, Slavonska avenija 6.
 
Program seminara (09:30 – 14:00):
09:00 – 09:30 Prijava sudionika
09:30 Predavanje: Franjo Lacko (raniji ravnatelj AZOP-a) - „Zakon o pravu na pristup informacijama i iskustva“
11:30 Predavanje:  Case - „Zaštita identiteta i provođenje mjera sigurnosti“
12:00 Pauza
12:30 Predavanje:  Franjo Lacko - „Zakon o zaštiti osobnih podataka i njegova primjena u praksi“
13:15 Radionica: Franjo Lacko - „Praktični primjeri i odgovaranje na pitanja vezana uz Središnji registar“

Kotizacija: 600 kn+PDV (uplatiti na IBAN: HR9223400091100085273, poziv na broj 00 0613-OIB firme), sudionici iz iste firme -  popust 10% (za četiri ili više sudionika – 20%). U kotizaciju je uključen radni materijal, uvjerenje i osvježenje.


Link:

Kalendar evenata za Rujan 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec
  • pon
  • uto
  • sri
  • čet
  • pet
  • sub
  • ned
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  

ICT novosti



Statistika

  • Događaja - 2332
  • Agencije - 65
  • Tvrtke - 108
  • Mediji - 12