Danas: Ponedjeljak, 17.05.2021.Zaboravili ste lozinku?Ulaz za korisnike
Kalendar EventaKalendar evenata

Kalendar evenata za Svibanj 2021.

prethodni mjesecslijedeći mjesec

GDPR - Usavršavanje službenika za zaštitu osobnih podataka


VRIJEME: 10:00
LOKACIJA: online
VRSTA: javni event
Održava se od 10:00 do 15:00

Temeljem Opće uredbe za zaštitu podataka, a koja je stupila na snagu 25.05.2018.g., mnogi voditelji obrade i izvršitelji obrade bili su dužni imenovati službenika za zaštitu podataka, i to obvezno:

tijela javne vlasti ili javna tijela koja provode obrade osobnih podataka;
voditelji obrade ili izvršitelji obrade koji obavljaju postupke obrade koji zbog svoje prirode, opsega i/ili svrha iziskuju redovito i sustavno praćenje ispitanika u velikoj mjeri;
voditelji obrade ili izvršitelji obrade čije se osnovne djelatnosti sastoje od opsežne obrade posebnih kategorija osobnih podataka ili osobnih podataka u vezi s kaznenim osudama i kažnjivim dijelima.
Službenici za zaštitu podataka dužni su:

informirati i savjetovati voditelja obrade ili izvršitelja obrade, te zaposlenike koji obavljaju obradu osobnih podatka o njihovim obvezama iz Opće uredbe za zaštitu podataka;
pratiti poštovanje Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka te drugih propisa koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, podizati svijet i osposobljavati osoblje koje sudjeluje u postupcima obrade osobnih podataka;
pružati savjete u pogledu procjene učinka na zaštitu podataka;
surađivati s nadzornim tijelom i djelovati kao kontaktna točka za nadzorno tijelu o pitanjima u pogledu obrade.
Obzirom na sve obveze imenovanih službenika za zaštitu podataka, za učinkovito obavljanje istih, osobito je bitno pratiti praksu primjene odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

U godinu dana od stupanja na snagu GDPR-a, hrvatska Agencija za zaštitu osobnih podataka, regulatorna tijela u ostalim državama članicama Europske unije, te Europski odbor za zaštitu podataka stvorili su određenu praksu, te su donijeli brojna tumačenja odredbi GDPR-a, a koja pomažu u svakodnevnom izvršavanju obveza iz GDPR-a u poslovanju voditelja obrade ili izvršitelja obrade.

Svrha ovog seminara je u najvećoj mogućoj mjeri ukazati službenicima za zaštitu osobnih podataka, te ostalim zainteresiranim osobama, koja su područja obrade osobnih podataka problematična odnosno koje su najčešće greške voditelja obrade i izvršitelja obrade prilikom obrade osobnih podataka, te što je sve potrebno poduzeti kako bi u cijelosti uskladili obradu osobnih podataka u svom poslovanju sa odredbama GDPR-a i time izbjegli poprilično visoke kazne kojima će biti potencijalno izloženi u slučaju neusklađenosti sa novom europskom regulativom u području zaštite osobnih podataka.

Vrijeme - četvrtak, 11.3.2021. od 10:00 do 15:00
Mjesto - online
Kotizacija - 1000,00 HRK + PDV


Link:

Kalendar evenata za Svibanj 2021.

prethodni mjesecslijedeći mjesec
  • pon
  • uto
  • sri
  • čet
  • pet
  • sub
  • ned
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ICT novosti



Statistika

  • Događaja - 2362
  • Agencije - 65
  • Tvrtke - 108
  • Mediji - 12