Danas: Ponedjeljak, 21.09.2020.Zaboravili ste lozinku?Ulaz za korisnike
Kalendar EventaKalendar evenata

Kalendar evenata za Rujan 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec

Privatnost 2012


VRIJEME: 09:00
LOKACIJA: Hypo Expo XXI, Slavonska avenija 6, Zagreb
VRSTA: javni event

Privatnost 2012 – na konferenciji o zaštiti osobnih podataka i upravljanju identitetima želimo upoznati imaoce osobnih podataka (sva trgovačka društva, ustanove, institucije, …) i građane o zakonskoj regulativi zaštite osobnih podataka, te mjerama zaštite i upravljanja identitetima. Krađe identiteta, prisluškivanje, poslovna špijunaža i prijevare u velikom su porastu. Hrvatska je već donijela potrebne zakone usklađene sa EU: o telekomunikacijama, o zaštiti potrošača, o zaštiti osobnih podataka, o elektroničkoj trgovini, o elektronskom potpisu itd. a da li smo u praksi spremni za EU?

Nova ekonomije, računala, mreže uvode tvrtke u cyber svijet, u svijet Internet mreža i komunikacija. U tom «Digitalnom svijetu» aplikacija u računalima, sakupljamo podatke o kupcima, dobavljačima, fizičkim osobama, učenicima, pacijentima itd. Imamo baze podataka, razne evidencije i dr. Najvrjednije u poslovanju su digitalizirani podaci i informacije koje su sada lakše dostupne i mogu biti zloupotrebljeni od strane hakera, konkurencije, naših djelatnika i sl. Imate li službenika za zaštitu osobnih podataka?

Sa druge strane informacije iz javnog sektora o planovima, natječajima i utrošku javih fondova se prikrivaju. Postoji li službenik za informiranje, imamo li katalog informacija, odgovaramo li na upite u zakonskom roku?

Da li smo dovoljno odgovorni i da li se ponašamo na «primjeren» način ili nas treba zakonski predviđenim kaznama disciplinirati?

* Zaštita osobnih podataka u RH regulirana je zakonom ("Zakon o zaštiti osobnih podataka"  NN 103/2003. NN 118/06 i NN 41/2008).

** Pravo na pristup informacijama u RH regulirano je zakonom o pravu na pristup informacijama NN 122/03 NN 144/10.

PROGRAM KONFERENCIJE:
09:00 Javna panel rasprava „Pravna zaštita privatnosti i prava na informiranje u Republici Hrvatskoj“ sudjeluju: Dubravko Bilić (AZOP), Franjo Lacko (EU expert), Marija Boban (Pravni fakultet Split), Nina Gumzej (Pravni fakultet Zagreb), Ilija Rkman (Potrošač), … - zainteresirani samo za javnu raspravu (besplatno) trebaju se obavezno prijaviti
10:30 – 11-00 Pauza
11:00 Franjo Lacko: „Kontradikcije prava na pristup informacijama i zaštite osobnih podataka“
11:30 Ilija Rkman, Udruga Potrošač: „EU strategija i pravila zaštite potrošača“
12:00 Snježana Grgić: „EU praksa zaštite osobnih podataka“
12:30 -13:30  Pauza- Zakuska
13:30 Hrvoje Šegudović, Infigo IS: „Kako spriječiti curenje informacija“
13:50 Ivan Voras, FER: „Pristup informacijama - iskustva“
14:10 Miho Pitarević, Udruga HURID: „Brokeri informacija – nova prijetnja privatnosti“
14:30-15:00 Pauza
15:00 Winton Afrić, Sveučilište u Splitu: „Prisluškivanje i sustav osiguranja kod mobilnih telefona“
15:20 Bernard Vukelić, Veleučilište u Rijeci: „Najveća prijetnja privatnosti – lozinka“
15:40 Tonimir Kišasondi, FOI: „Metode zaštite identiteta“
16:00-16:15 Pauza
16:15 „Izrada i prijava evidencija o zbirkama podataka centralnoj bazi AZOP“
17:00 Zatvaranje konferencije


Link:

Kalendar evenata za Rujan 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec
  • pon
  • uto
  • sri
  • čet
  • pet
  • sub
  • ned
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  

ICT novosti



Statistika

  • Događaja - 2332
  • Agencije - 65
  • Tvrtke - 108
  • Mediji - 12