Kalendar EventaKalendar evenata

Kalendar evenata za Studeni 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec

Privatnost 2013 - konferencija o zaštiti osobnih podataka, identiteta i pravu na informacije


VRIJEME: 09:00
LOKACIJA: Hypo Expo XXI, Slavonska avenija 6, Zagreb
VRSTA: javni event
Održava se od 09:00 do 16:30

Privatnost 2013 - konferencija o zaštiti osobnih podataka, identiteta i pravu na informacije

Privatnost 2013 – na konferenciji o zaštiti osobnih podataka i identiteta i pravu na informacije želimo upoznati imaoce osobnih podataka (sva trgovačka društva, ustanove, institucije, …) i građane o zakonskoj regulativi zaštite osobnih podataka, te mjerama zaštite i upravljanja identitetima. Krađe identiteta, prisluškivanje, poslovna špijunaža i prijevare u velikom su porastu. Hrvatska je već donijela potrebne zakone usklađene sa EU: o telekomunikacijama, o zaštiti potrošača, o zaštiti osobnih podataka, o elektroničkoj trgovini, o elektronskom potpisu itd. a da li smo u praksi spremni za EU?

Nova ekonomije, računala, mreže uvode tvrtke u cyber svijet, u svijet Internet mreža i komunikacija. U tom «Digitalnom svijetu» aplikacija u računalima, sakupljamo podatke o kupcima, dobavljačima, fizičkim osobama, učenicima, pacijentima itd. Imamo baze podataka, razne evidencije i dr. Najvrjednije u poslovanju su digitalizirani podaci i informacije koje su sada lakše dostupne i mogu biti zloupotrebljeni od strane hakera, konkurencije, naših djelatnika i sl. Imate li službenika za zaštitu osobnih podataka?

Sa druge strane informacije iz javnog sektora o planovima, natječajima i utrošku javih fondova se prikrivaju. Postoji li službenik za informiranje, imamo li katalog informacija, odgovaramo li na upite u zakonskom roku?

Da li smo dovoljno odgovorni i da li se ponašamo na «primjeren» način ili nas treba zakonski predviđenim kaznama  disciplinirati?.

- Zaštita osobnih podataka u RH regulirana je Zakonom o zaštiti osobnih podataka koji je donio Sabor 12.06.2003., a objavljen u NN 103/2003. sa dopunama NN 118/06, NN 41/2008 i NN 131/2011.

- Zakon o pravu na pristup informacijama (NN 25/13). Morate imenovati službenika za informiranje i podnijeti godišnje izvješće do 31.01.

 
PROGRAM KONFERENCIJE:
09:00 Javna panel rasprava „Internet i osobni podaci“ sudjeluju: Marko Rakar (Vjetrenjača), Nelka Fiykes Krmić (Ericsson Nikola Tesla), Franjo Lacko (EU expert), Miroslav Bača (FOI), Nina Gumzej (Pravni fakultet Zagreb), Marija Boban (Pravni fakultet Split), … - zainteresirani samo za javnu raspravu (besplatno) trebaju se obavezno prijaviti
10:30 – 11-00 Pauza
11:00 Franjo Lacko, EU expert: „Kontradikcije prava na pristup informacijama i zaštite osobnih podataka“
11:30 Marija Boban, Pravni fakultet Split: „Regulativa zaštite osobnih podataka i nove tehnologije sigurnosti“
12:00 Nelka Fiykes Krmić, Ericsson Nikola Tesla: „Praksa zaštite u korporativnom okruženju“
12:30 -13:30  Pauza- Zakuska
13:30 Franjo Lacko, EU expert: „Stanje i trendovi  regulative zaštite osobnih podataka u EU“
13:50 Bernard Vukelić, Marko Moguš, Veleučilište u Rijeci: „Opasnosti korištenja javnih bežičnih mreža: primjer krađe lozinke“
14:10 Miho Pitarević, HURID: „Dali su naši klijenti taoci, žrtve ili sudionici vaše politike i prakse privatnosti“
14:30 -14:50 Pauza
14:50 Bernard Vukelić, Marija Tabak, Veronika Mateljan, Lucija Lovretić, Duje Šustić, Toni Livak, Rino Biljak, Marko Vrca, Antonio Stjepanović, Visoka poslovna škola Minerva: „Ugrožava li Internet marketing privatnost korisnika?“
15:10 Mislav Polonijo, CASE: „Krađe identiteta“
15:30 Radionica: „Izrada i prijava evidencija o zbirkama podataka centralnoj bazi AZOP“
16:30 Zatvaranje konferencije

KOTIZACIJE I PRIJAVE
Kotizacija: 750 kn+PDV, a pravo na popust 10% ima svaki slijedeći sudionik iz iste firme. Kotizacija se uplaćuje unaprijed na IBAN HR9223400091100085273 poziv na broj 00 271113-OIB firme.

U kotizaciju je uključen materijal, osvježenje i zakuska.

VIŠE INFORMACIJA: 
Case d.o.o., 51000 Rijeka, Šetalište XIII divizije 28,
tel/fax 051/217-875, 051/218-043,
098/260-509, 091/200-5425, 098/207-263,
e-mail: privatnost2013@case.hr, www.case.hr/privatnost2013

Hypo centar, Slavonska avenija 6, Zagreb
27.11.2013
www.case.hr/privatnost2013



Kalendar evenata za Studeni 2020.

prethodni mjesecslijedeći mjesec
  • pon
  • uto
  • sri
  • čet
  • pet
  • sub
  • ned
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ICT novosti



Statistika

  • Događaja - 2341
  • Agencije - 65
  • Tvrtke - 108
  • Mediji - 12